Acasa / LifeStyle / Ce nu trebuie să mâncaţi dacă vreţi să slăbiţi

Ce nu trebuie să mâncaţi dacă vreţi să slăbiţi

slabire

Totul ţine de obiceiurile alimentare, unele moştenite încă din primii ani de viaţă. Prea multe obişnuinţe proaste, se pare. Experţii susţin că nu e bine să vă limitaţi pe termen lung la un anumit tip de alimente, pentru că o astfel de abstinenţă poate duce la foame de lup şi, în cele din urmă, puneţi kilogramele la loc. Desertul nu intră în această categorie de alimente – câteodată e bine să mai luaţi şi câte un mic desert. Există însă şi alimente pe care e bine să nu le ingeraţi, nu şi dacă vreţi să slăbiţi.
Evitaţi în primul rând alimentele care conţin carbohidraţi. Când mâncaţi alimente precum biscuiţi, pâine, orez etc, organismul transformă carbohidraţii în zaharuri simple şi îi transferă direct în sânge. Ca urmare a acestui fapt, organismul produce mai multă insulină, care trebuie să ajute la absorbţia cât mai rapidă a acestor zaharuri. Problema e că astfel nivelul de zahăr din sânge scade şi rămâneţi flămânzi. Atunci sunteţi mai dispuşi să recurgeţi la alimente dulci, care nu au niciun fel de valoare nutritivă. Evident că nici carbohidraţii nu sunt interzişi în totalitate. Asta ar fi o nebunie. Trebuie căutaţi cei cu indice glicemic mic, precum orezul brun, de exemplu. Nici quinoa sau produsele din faină integrală nu sunt de neglizat. Se ştie însă că japonezii nu mănâncă pâine – preferă orezul. Acesta vă va face să aveţi o stare de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Apoi ar fi bine să uitaţi de produsele congelate. Pentru ca aceste alimente să îşi păstreze prospeţimea, producătorii pun nitraţi, iar de la aceşti nitraţi reţineţi apă şi păreţi umflaţi.
Nici produsele bogate în fibre nu sunt recomandate. Da, avem cu toţii nevoie de fibre. Acestea ajută sistemul digestiv să funcţioneze bine, chiar şi atunci când încercaţi să slăbiţi, însă nu ar trebui să ingeraţi la o singură masă întreaga doză de fibre. Uitaţi deci de înlocuitorii artificiali şi încercaţi fructe şi legume proaspete.
Alimentele sarace în calorii trebuie şi ele evitate. Ştim că sună paradoxal, însă e cât se poate de dovedit ştiinţific. Conform studiilor, oamenii mănâncă cu 30% mai mult când ştiu că alimentele conţin puţine calorii. Problema este că atunci când sunt scoase grăsimile din alimente, dispare şi gustul, fapt pentru care se compensează cu zahăr, ceea ce face ca produsul să fie şi mai dăunător pentru obiectivul pe care ni l-am propus. Sucurile sunt excluse din start. Ne limităm la apă cu lămâie, care alcalinizează organismul. Evident că şi alcoolul îngraşă. Este imposibil să găsiţi un nutriţionist care să nu excludă alcoolul din alimentaţie. Când ficatul trebuie să se ocupe de curăţarea organismului de această toxină, nu mai poate să se ocupe de grăsimi celelalte la capacitate maximă. Dacă vreţi să slăbiţi, uitaţi de alcool.

Check Also

Întreaga lume este înnebunită după dieta suedeză

Pentru că vine primavara și toată lumea revine la concepte de shape, green și health, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *