Un sport nobil pe care puțini au privilegiul să-l practice, dar odată urcat în șa te îndragostești iremediabil de sentimentul de liberatate pe care îl naște.
Echitația se distinge atât prin echipamentul și stilul pe care le implică, dar și prin comuniunea care se se dezvoltă între cal și călăreț, fiind unul dintre puținele sporturi care se practică exclusiv din plăcere și nu din nevoia de a face mișcare sau a fi în formă.
Deși la începuturi, acest sport era rezervat în exclusivitate familiilor regale și aristocrației, acesta a evoluat treptat de la sportul britanic de hunting cross la ceea ce azi numim un sport ecvestru modern. În prezent echitația nu mai ține cont de limitele impuse de statutul social sau de sex, devenind un hobby pentru o gamă tot mai largă de persoane.
La noi în țară, una dintre promotoarele acestui sport a fost însăși Regina Maria care, indiferent de anotimp, cutreiera călare pădurile din Sinaia sau cele din împrejurimile Bucureștiului.
După această deschidere, în anii ’30, în România, sporturile ecvestre au cunoscut o perioadă de ascensiune fiind organizate întreceri hipice la București, Botoșani, Târgoviște, Oradea, Galați și Brașov.
În pofida faptului ca este un sport nobil, dar și cu reale beneficii pentru starea de sănătate, echitația este destul de puțin promovata in Romania in comparație cu alte state cu tradiție precum Anglia, Franta sau Germania. La noi in tara, călăria poate fi practicată în aproape toate zonele țării, atat în hergheliile care oferă cursuri de acest gen, cât și în cadrul cluburilor sportive, sau, mai nou, în unele complexe turistice situate în proximitatea marilor orașe.
Dacă te tenteză să încerci iată și câteva locuri pretabile din București unde poți încerca acest sport:
• Club de echitație Cavalcada
• Arkadia Horse
• Club Piccadilly
• Hipocan Corbeanca
• Academia Ecvestră Mogoșoaia
• Clubul de echitație Equestria
Check Also
Întreaga lume este înnebunită după dieta suedeză
Pentru că vine primavara și toată lumea revine la concepte de shape, green și health, …