Acasa / Cultural / Festivalul ambasadelor-unitate prin diversitate

Festivalul ambasadelor-unitate prin diversitate

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Ambasadelor a avut loc între 3-9 septembrie la ARCUB și Parcul Titan. Evenimentul a reunit culturi și naționalități participante prin sprijinul a 70 de ambasade, institute culturale, organizații internaționale și comunități etnice și minorități naționale și a peste 80 de artiști din diverse colțuri ale lumii.

Proiectul a fost organizat sub egida An20180903_153629ului European al Patrimoniului Cultural 2018 sub Patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Pentru editia din acest an, Festivalul si-a propus o abordare creativă de experimentare a dialogului intercultural prin intermediul muzicii și sunetelor, acestea fiind văzute drept o parte identitară a culturii țărilor participante. Ineditul editiei  a fost dat de Expoziţia centrală Sounds of the World, un concept de expoziție caleidoscopică de artă muzicală care a adus în prim-plan instrumentele, genuri muzicale și sonorități din diferite zone ale lumii.

Printe celelalte activitati incluse in cadrul manifestarii s-au numarat: workshopuri şi ateliere prin care participanţii au avut prilejul să testeze şi să experimenteze câteva dintre cele mai interesante instrumente tradiţionale din mai multe zone geografice, dar și ceremonii culturale autentice, ateliere si conferinte dedicate muzicologiei, precum si un  World cinema cu peste 15 proiecții cinematografice, atât documentare, cât și filme artistice.

Evident nu a lipsit si partea cea mai asteptata: Bazarul cultural si World Food Arena unde participantii au expus  cele mai reprezentantive obiecte de patrimoniu cultural si au organizat  delicioase degustări gastronomice.

 

 

 

About Inspirit

Check Also

JAZZ IN CHURCH

In perioada 16-19 aprilie Biserica Luterană din București gazduiește cea de-a treia ediție JAZZ IN CHURCH. Festivalul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *