Pentru că vine primavara și toată lumea revine la concepte de shape, green și health, ar fi utile și câteva posturi light, pline de lucruri care ne vor inspira să tindem spre acea mult dorită viață echilibrată.
Acest regim alimentar presupune o cantitate mică de carbohidraţi, iar accentul se pune pe grăsimi şi proteine. Un alt plus al acestei diete este că puteţi să uitaţi de calorii şi de orele fixe la care mâncaţi, însă pentru asta trebuie să respectaţi regulile.
Dieta suedeză împarte alimentele în trei categorii principale:
- Produse alimentare permise:
– toate tipurile de carne
– toate tipurile de peşte şi fructe de mare
– ouă sub orice formă
– legume care cresc pe pământ (varză, broccoli, dovlecei, măsline, roşii, spanac, ciuperci, salată verde, avocado, ardei)
– produse lactate, doar cu un procent ridicat de grăsime (iaurt, unt, smântână, brânză)
– seminţe (de floarea soarelui, alune, seminţe de dovleac, migdale, alune, caju, nuci braziliene).
- Produse alimentare permise ocazional:
– legume precum sfecla, morcovii şi ţelina
– fructe. Este suficient un fruct pe zi în loc de desert; recomandată în mod special este zmeura
– ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao (peste 70%), de două ori pe săptămână.
- Produse alimentare interzise
– zahăr, sucuri din comerţ, băuturi acidulate, produse de patiserie, dulciuri, încheţată, musli şi îndulcitori artificiali
– margarină şi uleiuri rafinate
– alcool, în special bere.
Dieta este simpă şi nu suprasolicită organismul, deci este recomandată în mod special în perioadele în care doriţi să slăbiţi rapid câteva kilograme, fără a face foamea, pentru a scăpa de grăsimea nedorită.